Pivní štrúdl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 4 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 11.8 mg
- Vláknina 172.1 mg
- Vitamín A 172.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Příprava náplně: Z omytých jablek odstraníme jadřince, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici, nakonec nasekané ořechy a opět promícháme. 
- 
                                2Do prosáté mouky rozklepneme jedno vejce vejce, přidáme na kousky nakrájenou Heru, špetku solí. Těsto pomalu zpracujeme, postupným přilíváním piva. 
- 
                                3Hotové těsto rozválíme na plat, naplníme naplní, zavineme. Vložíme do trouby, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut. 
- 
                                4Upečený štrúdl necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        