Játrová kuřecí pěna s koňakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 484 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 372.5 mg
 - Draslík 324 mg
 - Vláknina 1879 mg
 - Vitamín A 1879 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, stroužky česneku na čtvrtky. Do hrnce vlijeme vodu, víno, přisypeme mrkev, cibuli, česnek, přivedeme k varu. Okořeníme bobkovým listem, do hrnce přidáme kuřecí játra a povaříme 10 minut. Hrnec odstavíme, necháme vychladnout. Scedíme, polovinu česneku a cibule odstraníme, vývar ponecháme na později. Do mixéru vložíme játra, cibuli a česnek z vývaru, zalijeme koňakem, osolíme, opepříme, rozmixujeme na hladký krém. Ten přendáme do misky, přisypeme posekanou petrželku, promícháme, ze smetany ručně vyšleháme nepříliš hustou šlehačku, kterou postupně promícháváme s játrovým krémem. Konzistence by neměla být příliš tekutá, aby vzniklou pěnu bylo možné tvarovat. Bílou veku nakrájíme na plátky, opečeme v topinkovači. Želatinu necháme nabobtnat 5 minut v trošce studené vody, mezitím zahřejeme vývar, který zbyl, smícháme s nabobtnalou želatinou, zchladíme na aspik.
 - 
                                2
Z kuřecí pěny vytvarujeme lžící kopečky, upravíme na dezertní talířky, doplníme plátky opečené veky a ozdobíme zchladlým aspikem.