Thajský salát z papaji
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 40 g Ořechy Kešu
 - 100 g Rajčata
 - 20 g Fazolové lusky zelené
 - 20 g Fazolové klíčky
 - 100 g Cukr palmový
 - 10 g Máta
 - 50 g Rajčata Cherry
 - 50 ml Omáčka rybí
 - 80 ml Kokosové mléko
 - 2 ks Mango
 - 1 ks Kafirové listy
 - 1 ks Papája nezralá
 - 3 ks Chilli paprička zelená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1978 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 48.1 mg
 - Draslík 911 mg
 - Vláknina 29209.8 mg
 - Vitamín A 29209.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava omáčky: Tento druh omáčky se připravuje nejméně jednu hodinu před podáváním. Do vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupaný a nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, cukr, rybí omáčku, přilijeme kokosové mléko, nasekané chilli papričky. Ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. Hotovou omáčku dáme do ledničky.
 - 
                                2
V pánvičce na rozpáleném 40 g másla osmažíme nakrájenou cibuli, kterou necháme vychladnout. V jiné pánvičce na zbylém másle orestujeme kešu oříšky. Fazolové lusky uvaříme v hrnci s vodou, přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a okapat.
 - 
                                3
Do mísy nakrájíme na tenké pásky mango a papáju. Přidáme fazolové klíčky, nakrájenou mátu a všechno dohromady smícháme. Vmícháme okapané fazolové lusky, nakrájený limetkový list (julienne). Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata a ještě jednou promícháme.
 - 
                                4
Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, vedle salátu dáme připravenou omáčku. Salát posypeme smaženou cibuli, restovanými kešu oříšky a podáváme.