Smažená polenta s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 1115 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 138.2 mg
 - Vláknina 7375 mg
 - Vitamín A 7375 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na 180°C, přisypeme kostky polenty a za občasného obracení smažíme asi 4 minuty. Nyní přidáme lístky rozmarýnu a smažíme ještě 20 vteřin. Polentu s rozmarýnem vyjmeme děrovanou lžící z oleje, položíme na papírový ubrousek, necháme okapat a ještě horkou podáváme jako pohoštění.