Sýrovo-hrušková obazda
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
 - 250 g Sýr Brie
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Koriandr celý
 - 2 ks Hrušky
 - 5 ks Cibule lahůdková
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 2 cl Hruškovice
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 62.4 mg
 - Draslík 168.4 mg
 - Vláknina 3579.7 mg
 - Vitamín A 3579.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře vyzrálý sýr Brie (musí být měkký) dáme do mísy a vidličkou rozmačkáme. Přidáme tvaroh, pepř, drcený kmín, smetanu a promícháme. Omyjeme lahůdkové (jarní) cibulky, setřepeme z nich vodu, zelené části nakrájíme na tenké kroužky, bílé části pokrájíme nadrobno. 2 lžíce zelené natě odložíme na ozdobu. Ostatní přidáme dáme do mísy k sýru. Nať koriandru omyjeme a odložíme.
 - 
                                2
V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla tak, aby dostalo nazlátlou barvu. Poté rendlík odstavíme z plotny a máslo zamícháme do sýrové hmoty.
 - 
                                3
Dvě zralé sladké hrušky (ne máslovky) omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jednu polovinu hrušky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme je též do mísy. Vše dobře promícháme, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme 2 ml hruškovice.
 - 
                                4
Ostatní části hrušek rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme je na tenké plátky. V pánvi rozpustíme cukr, za stálého míchání necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Hned přidáme plátky hrušek, opatrně promícháme, necháme je 1 minutu prohřát, přimícháme 2 lžíce čerstvého másla, podle chuti 1-2 špetky chilli koření a zlehka znovu promícháme.
 - 
                                5
V menší teflonové pánvi nasucho opražíme semínka koriandru. Jakmile se rozvoní. vložíme je do čistého mlýnku (na pepř) a koriandr pomeleme.
 - 
                                6
Na dezertní talíře položíme kulaté tvořítko bez dna, naplníme je pomazánkou, tvořítko odebereme a hromádky pomazánky ozdobíme plátky hrušek. Posypeme mletým koriandrem, ozdobíme kroužky cibule, zelenými snítkami koriandru a servírujeme.