Restovaná zelenina s novými brambory
Suroviny
- 200 g Brambory rané
 - 250 g Cuketa
 - 50 g Hrášek
 - 80 g Chřest bílý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mrkev kořen
 - 80 g Ředkvička
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 60 g Olivy černé
 - 60 g Šalotka
 - 50 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Cibulka jarní
 - 30 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 20 g Ančovičky konzervované
 - 50 ml Olej olivový
 - 100 ml Vývar zeleninový
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 667 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 19.7 mg
 - Draslík 716.6 mg
 - Vláknina 10888.8 mg
 - Vitamín A 10888.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky.
 - 
                                3
Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit.
 - 
                                4
Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát.
 - 
                                5
Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou.