Italský tatarák
Suroviny
- 100 g Hovězí maso zadní
 - 40 ml Koňak
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 214.1 mg
 - Draslík 141.5 mg
 - Vláknina 2271.5 mg
 - Vitamín A 2271.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme.
 - 
                                2
V misce mleté maso lžičkou lehce promačkáme a přidáme k němu najemno nasekanou cibuli, nakrájené kapary, nasekanou petrželku, trochu worcesteru a tabasca. Dále přidáme rajčatový protlak, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř.
 - 
                                3
Všechny suroviny v misce promícháme dvěma vidličkami, mícháme důkladně, v podstatě směs vidličkami prošleháváme.
 - 
                                4
Potom do tataráku přidáme čerstvý syrový žloutek a nakonec koňak. Znovu vše prošleháme vidličkami.
 - 
                                5
Na talířích vytvarujeme ze směsi kopeček, který zakápneme olivovým olejem.
 - 
                                6
Ihned podáváme.