Vrstvený dezert Millefoglie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1093 kcal
 - Sacharidy 133 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 287 mg
 - Draslík 149.3 mg
 - Vláknina 6965 mg
 - Vitamín A 6965 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1035.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse šleháme metličkou celá vejce s cukrem.
 - 
                                2
V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme zrnka vydlabaná z lusku i prázdný lusk a oloupanou kůru z citronů. Ohřáté mléko odstavíme z plotny a lusk i kůru vyjmeme.
 - 
                                3
Mléko s ušlehanou vaječnou směsí za stálého míchání metličkou spojíme, vrátíme na plotnu a zvolna přisypáváme mouku. Vše šleháme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Do prochladlé směsi potom lehce vmícháme mascarpone, aby vznikl jemný krém.
 - 
                                5
Listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Rozprostřeme na plech, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po 5 minutách pečení těsto poprášíme moučkovým cukrem.
 - 
                                6
Upečený plát opatrně nakrájíme na 3 stejné pruhy. První pruh celý potřeme krémem, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Navrch položíme třetí pruh těsta.
 - 
                                7
Bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou šleháme metličkou do husté polevy.
 - 
                                8
Polevou přelijeme povrch dezertu a necháme zaschnout.