Italské pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 4.1 mg
 - Draslík 67.4 mg
 - Vláknina 735.5 mg
 - Vitamín A 735.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.
 - 
                                2
Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.
 - 
                                3
V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.
 - 
                                4
V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.