Piadina - placka plněná sýrovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1068 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 297.1 mg
 - Vláknina 8665 mg
 - Vitamín A 8665 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si těsto na placku: do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
 - 
                                2
Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále si vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
 - 
                                3
Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Teplou placku potřeme lahodným taveným sýrem, poklademe na něj listy salátu a rukoly, šunku, placku přehneme a ještě chvíli ji dáme péct na rozehřátou pánev. Dáváme pozor, aby se nepřipálila, potřebujeme jen, aby se prohřála uvnitř náplň.