Pěna z borůvek a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 132.3 mg
 - Vláknina 5076.8 mg
 - Vitamín A 5076.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu borůvek a rybízu, 2 lžíce cukru krupice a trochu vody dáme na suchou pánev a zahříváme, až ovoce začne měknout a pouští šťávu. Ještě horké protlačíme přes cedník a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V míse ušleháme šlehačku se zbytkem krupicového cukru, opatrně vmícháme zbylé ovoce(pár kuliček od obou druhů si necháme na ozdobu) a nakonec vylisovanou šťávu. Pěnu rozdělíme do pohárů a posypeme nadrobenými máslovými sušenkami a ozdobíme v moučkovém cukru obalenými kuličkami borůvek a rybízu.