Dresink s olejem z lískových oříšků podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 52.1 mg
 - Vláknina 53 mg
 - Vitamín A 53 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červené polosladké víno svaříme na sirupovitou konzistenci a stěrkou setřeme do misky se zaobleným dnem.
 - 
                                2
Do sirupu pak všleháme sherry ocet, oříškový olej a nakonec olej olivový. Dresink podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
 - 
                                3
Tento dresink je výborným doplňkem pernaté zvěřiny, musí se ale spotřebovat v den přípravy.
 - 
                                4
Lískooříškový olej lze nahradit olejem ořechovým.