Česneková majonéza podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 187.6 mg
 - Draslík 35.4 mg
 - Vláknina 223.8 mg
 - Vitamín A 223.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 12.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 155.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané stroužky česneku opatrně zahříváme v mléce, až změknou. Česnek pak prolisujeme sítem do misky se dvěma žloutky z vajec od slepic z volného chovu, mléko odložíme stranou.
 - 
                                2
Ke žloutkům s česnekem přilijeme bílý vinný ocet, přidáme sůl, pepř, práškovou anglickou hořčici a několik minut šleháme. Po kapkách potom všleháváme olej a přilijeme trochu mléka tak, aby se olej ze směsi neodděloval.
 - 
                                3
Majonézu podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem a prolisujeme jemným sítem.
 - 
                                4
Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.
 - 
                                5
Je to výtečná příloha ke kuřecímu masu, korýšům, nebo hranolkům.