Kapučíno pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 71.4 mg
 - Draslík 183.4 mg
 - Vláknina 4550 mg
 - Vitamín A 4550 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.
 - 
                                2
Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.
 - 
                                3
Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.