Banánový pudink s omáčkou tofé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 158.4 mg
 - Draslík 562 mg
 - Vláknina 3554.7 mg
 - Vitamín A 3554.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Banány oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vejce rozklepneme a hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva.
 - 
                                2
170 g másla a 180 g hnědého třtinového cukru spolu utřeme, postupně přidáme vejce. Do krému potom opatrně vmícháme mouku s kypřícím práškem a banánové kostky.
 - 
                                3
Šest středních varných misek vytřeme 20 g změklého másla, vychladíme je v chladničce a pak vysypeme krupicovým cukrem. Připravenou hmotu rozdělíme do misek tak, aby byly do tří čtvrtin naplněny, položíme je do hrnce ve vodní lázni a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, potom zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 80 minut. Po vyjmutí z trouby necháme dezert mírně vychladnout.
 - 
                                4
Mezitím připravíme omáčku tofé. V rendlíku smícháme zbytek hnědého třtinového cukru a šlehačku, přidáme zbytek másla, zahřejeme a když se cukr rozpustí, omáčku odstavíme.
 - 
                                5
Vlažný dezert vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou tofé a servírujeme.