Rotolo
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 5 g Fenykl obecný
 - 20 g Šalvěj čerstvá
 - 800 g Špenát listový čerstvý
 - 600 g Dýně
 - 3 g Chilli paprička sušená
 - 5 g Koriandr celý
 - 3 g Oregano sušené
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 150 g Ricotta
 - 12 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 709 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 582.9 mg
 - Draslík 954.2 mg
 - Vláknina 13236.5 mg
 - Vitamín A 13236.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme žloutky, vidličkou promícháme, když už těsto nelepí, prohněteme důkladně rukama. Těsto dáme na půl hodiny do lednice.
 - 
                                2
Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, nasypeme do pekáčku a pokapeme olejem. Koriandr, fenykl, suchou chilli papričku nasypeme do hmoždíře a rozzlučeme. Smícháme se solí a mletým pepřem a směsí posypeme dýni. Zakryjeme vlhkým papírem, vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Pekáček odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
 - 
                                3
Špenátové listy otrháme, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek, oregano, orestujeme, přidáme špenát, máslo a smažíme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na středně tenký obdélníkový plát, na polovinu těsta podélně naneseme špenátovou směs, posypeme ricottou, na druhou polovinu naneseme dýni. Celý plát zavineme jako štrůdl, zabalíme do utěrky a oba okraje zavážeme provázkem. Rotolo vložíme do vroucí vody, zatížíme, aby nevyplavalo, hrnec zakryjeme a vaříme 25 minut.
 - 
                                4
Rotolo rozbalíme, nakrájíme na plátky jako knedlík, posypeme parmezánem. V pánvi na kousku másla osmahneme lístky šalvěje a plátky rotola ozdobíme.