Příloha z listové zeleniny
Suroviny
- 100 g Kapusta hlávková
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 100 g Řeřicha
 - 100 g Mangold
 - 100 g Salát římský
 - 8 g Sůl mořská
 - 100 g Roketa
 - 30 ml Olej olivový
 - 500 ml Voda pitná
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 880 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 468.7 mg
 - Vláknina 5030 mg
 - Vitamín A 5030 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy kapusty a mangoldu trochu natrháme, ponoříme do vroucí osolené vody na 2 minuty, scedíme a rychle zchladíme, aby neztratily barvu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme natrhané listy rokety, řeřichy, římského salátu, orestujeme, přidáme mangold s kapustou a smažíme velmi zvolna pár minut. Přisypeme posekané bylinky a smažíme ještě minutu. Listy přendáme na talíř, osolíme, opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem, citronovou šťávou a podáváme jako přílohu k rybám.