Teplý salát z brambor a slaniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 1149.7 mg
 - Vláknina 13658.5 mg
 - Vitamín A 13658.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou. Uvařené brambory scedíme, rozkrájíme na čtvrtiny a smícháme s jemně nakrájenými jarními cibulkami.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a usmažíme v něm dokřupava nadrobno nakrájenou slaninu. Usmaženou slaninu vyjmeme z pánve na talíř.
 - 
                                4
Pánev odstavíme z ohně a do tuku vmícháme prolisovaný česnek a ocet s hořčicí, nasypeme uvařené nakrájené brambory s cibulkou, vše promícháme a přendáme do servírovací mísy.
 - 
                                5
Salát posypeme usmaženou slaninou a podáváme.