Řecké kuře
Suroviny
- 200 g Žampiony - sterilované
 - 250 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 1 kg Kuřecí prsa
 - 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Koření grilovací
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 865 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 161.6 mg
 - Draslík 1130.2 mg
 - Vláknina 4722.3 mg
 - Vitamín A 4722.3 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté ho v misce smícháme s grilovacím kořením, sójovou omáčkou, bílým vínem a olivovým olejem.
 - 
                                2
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, vložíme je do misky s marinádou a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm opečeme ze všech stran kousky masa dozlatova. Do pánve přilijeme kuřecí vývar s polovinou marinády a přivedeme ho k varu. Přidáme okapané žampiony a kukuřici, promícháme a vaříme přibližně 10 minut. Směs v pánvi zaprášíme moukou a za stálého míchání omáčku zahustíme. Dochutíme pepřem a solí a podáváme.