Polenta se sýrem fontina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1405 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 351.3 mg
- Draslík 1298.6 mg
- Vláknina 5052.4 mg
- Vitamín A 5052.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nahrubo nastrouhaný sýr promícháme s mlékem a necháme 25 minut stát. 
- 
                                2Vývar přivedeme k varu, vmícháme do něj kukuřičnou krupici a vaříme za občasného promíchání, při velmi nízké teplotě asi 2 minuty. Necháme zpola zakryté, kaše může vystříknout. 
- 
                                3Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme sýrovou směs a necháme ji rozpustit. Žloutky rozšleháme a vmícháme je do sýrové směsi, ale již nevaříme. Dobře opepříme. 
- 
                                4Polentu dáme na čtyři talíře, uprostřed uděláme důlek a do něj dáme sýrovou omáčku. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        