Skotská polévka ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 111 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 699.6 mg
- Vláknina 8903.8 mg
- Vitamín A 8903.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté skopové maso zalijeme v hrnci studenou vodou, přidáme pepř a vaříme do poloměkka. 
- 
                                2Potom k masu vsypeme propláchnuté krupky, promícháme a vaříme dál. 
- 
                                3Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, hrášek a vše uvaříme doměkka. 
- 
                                4Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vložíme zpět do polévky a přidáme nasekanou petrželku. Polévku dochutíme a podáváme horkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        