Jablkové knedlíčky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 11 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 134 mg
- Vláknina 6670 mg
- Vitamín A 6670 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme v míse s hrubou moukou (140 g) a se špetkou soli. Těsto necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. 
- 
                                2Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které obalíme ve zbylé mouce a zvolna je vaříme v osolené vodě asi 8 minut. 
- 
                                3Uvařené knedlíky upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        