Kuře na kari a chilli
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 240 ml Voda pitná
 - 375 ml Ocet kvasný lihový
 - 10 ml Hořčice Dijonská
 - 10 ml Omáčka sójová
 - 31 ks Chilli paprička
 - 8 ks Arašídy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Kuřecí stehna
 - 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 103.8 mg
 - Draslík 423.2 mg
 - Vláknina 1924.3 mg
 - Vitamín A 1924.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.6 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvacet pět sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě, poté je umixujeme v mixéru se 6 čerstvými chilli papričkami, 3 stroužky česneku, zázvorem nasekaným nahrubo, 8 arašídy a koriandrem.
 - 
                                2
Stehna osolíme a dáme stranou. Ve velkém hrnci 2 minuty smažíme 3 stroužky česneku na plátky, potom přimícháme kari pastu a hořčičné semínko. Po 5 minutách vložíme stehýnka a mícháme, aby se dobře obalila v kari směsi. Smažíme je, dokud nezačnou měnit barvu, poté je podlijeme a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu.
 - 
                                3
Vmícháme ocet, anglickou hořčici, sójovou omáčku a podáváme.