Losos v rajčatové omáčce
Suroviny
- 250 g Losos - filety
 - 750 g Rajčata
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1 g Sůl
 - 1 g Sůl
 - 1 g Rozmarýn čerstvý
 - 1 g Bazalka
 - 5 g Petržel - nať
 - 5 ml Olej slunečnicový
 - 100 ml Víno červené
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 1473.2 mg
 - Vláknina 11578.9 mg
 - Vitamín A 11578.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.9 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme a spolu s najemno nakrájenou cibulkou, cukrem a svazkem zelených bylinek vaříme 20 minut. Směs osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                2
Jakmile máme rajčata uvařená, vyjmeme bylinky a rozmixujeme. Vzniklou hmotu propasírujeme a hladkou tekutinu opět přivedeme k varu. Z tekutiny vařením odpaříme přebytečnou vodu. Získáme tak hustou omáčku.
 - 
                                3
Na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, který následně vyjmeme. Nasoleného a muškátovým oříškem posypaného lososa opečeme, vložíme na česnekový olej a osmažíme z obou stran. Poté snížeme plamen a z obou stran dopékáme. Hotového lososa rozdělíme na talíře a do zbylé šťávy přilijeme červené víno. Vše krátce povaříme a přidáme do rajčatové omáčky.
 - 
                                4
Připraveného lososa poléváme rajčatovou omáčkou.