Šafránové kulfi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 61.6 mg
- Vláknina 1236.4 mg
- Vitamín A 1236.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty. 
- 
                                2V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem. 
- 
                                3Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit. 
- 
                                4Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc. 
- 
                                5Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        