Opečená vepřová játra v pikantní marinádě
Suroviny
- 950 g Játra vepřová
- 130 ml Olej olivový
- 130 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 10 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 43 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 714.9 mg
- Draslík 1010.9 mg
- Vláknina 9809.5 mg
- Vitamín A 9809.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme. 
- 
                                2Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin. 
- 
                                3Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut. 
- 
                                4Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        