Ostrý vývar s petrželovou těstovinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 1838 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 596.8 mg
 - Vláknina 7462.5 mg
 - Vitamín A 7462.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme na kousky zeleninu a maso. Zeleninu vložíme do velkého hrnce a na zeleninu nalijeme bílky. Zhruba 1 minutu šleháme drátěnou metlou do pěny a postupně přiléváme horký vývar a za stálého šlehání bílků pomalu přivedeme k varu. Přidáme kuřecí maso. Lžící utvoříme otvor v pěně a polévku necháme bez míchání mírně vařit 30 minut.
 - 
                                2
Vývar přecedíme přes plátno - zeleninu a maso nepoužijeme. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a odložíme stranou.
 - 
                                3
V robotu zpracujeme jemné těsto z mouky, vejce a oleje. Hněteme je asi 2 minuty a necháme odpočinout.
 - 
                                4
Těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme na velmi tenkou placku, na kterou rovnoměrně rozložíme lístky petržele. Rozválíme další díl těsta a vzniklou plackou petržel přikryjeme. Jemně přitlačíme na celé ploše válečkem. Postup opakujeme se zbylými díly těsta a petržele.
 - 
                                5
Placky s petrželí nakrájíme na čtverečky s lístkem petržele uprostřed. Potom je necháme chvíli proschnout. Kuřecí vývar ohřejeme a jakmile se začne vařit, přidáme těstoviny. Povaříme je asi 1 minutu a servírujeme.