Kuřecí salát s hráškem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 300 g Červená řepa
 - 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 200 g Salát ledový
 - 200 g Kopr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 ks Citrony
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Ocet estragonový
 - 3 polévková lžíce Cukr třtinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 1057 mg
 - Vláknina 13291.7 mg
 - Vitamín A 13291.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu miniaturní omyjeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka přibližně 20-30 minut, uvařenou vyndáme z vody, necháme vychladnout a vložíme do misky. Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, nakrájíme na kostky a přidáme do misky s řepou. Ledový salát opláchneme, nakrájíme, přimícháme spolu se scezeným hráškem a také přimícháme k surovinám v misce. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Salát porcujeme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme nasekaným koprem.
 - 
                                2
Zálivka: do mísy vylijeme ocet, olej, vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme cukr, na kolečka nakrájený česnek a promícháme. Ještě podle chuti můžeme přidat do zálivky šťávu z 1 citronu.
 - 
                                3