Grilovaná žebírka s medovou marinádou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1123 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 544.6 mg
- Vláknina 1432.3 mg
- Vitamín A 1432.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřová žebírka omyjeme a osušíme. 
- 
                                2V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat. 
- 
                                3Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou. 
- 
                                4Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            
