Laban nevařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s 2,5 dl studené vody dobře rozmícháme sušené mléko, pak přidáme 2,5 dl vroucí vody a opět důkladně promícháme. Hrnec dáme na mírný oheň a zahřejeme na teplotu přibližně 40°C, poté necháme mírně vychladnout. Malé množství mléka našleháme v misce s trochou bílého jogurtu, vlijeme do hrnce a promícháme. Hrnec dáme na teplé místo, obalíme utěrkou a laban necháme 5 hodin zrát. Nakonec ho dáme ještě na 2 hodiny do chladničky. Po vychlazení rozmícháme.