Zapečené sledě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 272.8 mg
 - Draslík 131.9 mg
 - Vláknina 2774.2 mg
 - Vitamín A 2774.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sledě očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a osolíme. Plátky sleďů položíme kůží dolů. Do každého sledě položíme sardelové očko, trochu nasekaného kopru, pokapeme citronovou šťávou a sledě svineme do závitku.
 - 
                                2
Sleďové závitky naskládáme do zapékací mísy, povrch opět zakapeme vymačkanou citronovou šťávou, posypeme pepřem, polijeme rozpuštěným máslem, zalijeme smetanou a nakonec posypeme strouhankou. Mísu vložíme do nahřáté trouby, kde zapékáme přibližně 20-25 minut. Těsně před dopečením sledě posypeme nasekanou petrželovou natí.
 - 
                                3
Zapékací mísu vytáhneme z trouby, sledě přiklopíme na 5 minut a potom porce rozdělíme na talíře.