Severočeský vepřový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 65 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 142.6 mg
- Draslík 769.1 mg
- Vláknina 1897.3 mg
- Vitamín A 1897.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Klobásu také rozkrájíme na kolečka a slaninu na tenké kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme v misce se solí.
-
2
Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky, které opepříme, potřeme česnekem se solí a olejem, vložíme do mísy a necháme v chladu marinovat. Během marinování občas promícháme.
-
3
Marinované kousky masa napichujeme střídavě se slaninou a kolečky cibule a klobásy na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm prudce osmažíme ze všech stran, pak oheň zmírníme a dopečeme je.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 16.10.2015 17:58:15
Maso jsem nechala marinovat bez soli, tu jsem přidala těsně před přípravou. Špízy jsou dost veliké, dělala jsem jich více a jelikož nemám tak velkou pánev, tak jsem je připravovala v troubě. V receptu je uvedeno mizivé množství oleje, je ho třeba více a použila jsem řepkový. Různé špízy máme rádi, tak jsme si pochutnali. Pro vůni se může přidat i kousek obyčejné uzené slaniny. Jako přílohu jsem použila v páře vařené chalupářské brambory se slupkou a zelný salát s paprikou.
Odpovědět