Nevařený borůvkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 130 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme a otrháme stopky. Posypeme cukrem, důkladně promícháme a rozdělíme do sklenic. Uzavřeme gumovým víčkem, nebo převážeme pergamenovým papírem.
 - 
                                2
Odložíme a necháme stát, dokud borůvky nepustí šťávu a cukr se nerozpustí. Takto se ovoce prosladí. Poté uchováme až několik týdnů na chladném a temném místě.