Jarní ředkvičkový salát s olivami
Suroviny
- 250 g Olivy černé
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 8 ks Ředkvička
 - 1 ks Okurka salátová
 - 6 ks Rajčata
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 798.9 mg
 - Vláknina 11224.2 mg
 - Vitamín A 11224.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme kadeřavý salát a čerstvý kopr. Salátové listy potrháme na menší kousky, kopr drobně pokrájíme, vložíme do mísy.
 - 
                                2
Omyté červené ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme k salátu. Omytou a osušenou okurku hadovku i rajčata pokrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme a rozkrájíme na kroužky. Rajčata s okurkou a cibulkou přidáme k ředkvičkám, přimícháme černé olivy bez pecek.
 - 
                                3
Připravíme dresing: v misce důkladně smícháme olivový olej s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                4
Dresing nalijeme do připraveného salátu, promícháme a podáváme.