Sladké knedlíčky s tvarohovým těstem
Suroviny
- 500 g Kompot švestkový
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 800 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 150 g Veka
 - 130 g Cukr krupice
 - 20 g Mouka polohrubá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 1.2 dl Zakysaná smetana
 - 6 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Cukr vanilka
 - 1 polévková lžíce Cukr skořicový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Cukr krystal
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 906 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 304.9 mg
 - Draslík 432.9 mg
 - Vláknina 4254.1 mg
 - Vitamín A 4254.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou veku pokrájíme na malé kostičky, které v teflonové pánvi dozlatova osmažíme nasucho. Posypeme je polohrubou moukou a pánev odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Do mísy dáme změklé máslo, které vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně budeme zašlehávat žloutek a 3 vejce, jedno po druhém, nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Přimícháme kostičky veky, kyselou smetanu, tvaroh a směs důkladně promícháme. Mísu zakryjeme a směs dáme do chladničky na 12 hodin odpočinout.
 - 
                                3
Druhý den si v pánvi na másle osmažíme dozlatova strouhanku. Dáme ji do mísy, přidáme krystalový cukr, vanilkový a skořicový cukr. Promícháme a odložíme. Do hrnce dáme vařit asi 2 l vody. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Jakmile voda začne vřít, do tvarohového těsta vmícháme vyšlehaný sníh, lžicí vykrajujeme knedlíčky a opatrně je vkládáme do vody. Promícháme a vaříme 15-20 minut. Horké knedlíčky obalíme v připravené strouhance, dáme je na talíře a servírujeme se švestkovým kompotem.