Pikantní čočka s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 203 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 1001.1 mg
 - Vláknina 53889 mg
 - Vitamín A 53889 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou a opláchnutou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu podle potřeby dolijeme, k čočce přidáme očištěnou mrkev a celer, rozdrcenou kostku masoxu a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Slaninu drobně nakrájíme, rozehřejeme a zpěníme na ni jemně nakrájenou cibuli a oloupané, na kolečka nakrájené klobásy. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený celer, zasypeme paprikou, osolíme a osmahneme.
 - 
                                3
Čočku rozdělíme na talíře a doplníme připravenou směsí.