Lehký tvarohový dort s borůvkami
Suroviny
- 300 g Borůvky
 - 200 g Lučina
 - 200 g Tvaroh tučný
 - 160 g Cukr moučka
 - 60 g Krupice dětská
 - 30 g Mouka polohrubá
 - 60 ml Acidofilní mléko
 - 1 kávová lžička Rum
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Vanilkový lusk
 - 2 polévková lžíce Máslo
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Smetana
 - 2 polévková lžíce Cukr moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 98.1 mg
 - Draslík 84.5 mg
 - Vláknina 3383.2 mg
 - Vitamín A 3383.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
 - 
                                2
V míse si vymícháme Lučinu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem seškrábneme polovinu zrníček do tvarohu, přidáme k němu vejce, 1 lžičku rumu, smetanu, promícháme, přisypeme dětskou krupici smíchanou s polohrubou moukou a těsto zředíme acidofilním mlékem. Znovu vše promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch těsta pokryjeme borůvkami. Tvarohový dort pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova.
 - 
                                3
Upečený dort necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.