Bešamelová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 438.3 mg
 - Draslík 140.7 mg
 - Vláknina 1218 mg
 - Vitamín A 1218 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s dušenou zeleninou.