Ropušnice s paprikovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 674 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 291.8 mg
 - Draslík 1367.5 mg
 - Vláknina 1602.5 mg
 - Vitamín A 1602.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je v cedníku okapat a pak je protlačíme sítem. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V míse utřeme žloutky se špetkou soli a postupně přiléváme za neustálého míchání olivový olej. Bude-li omáčka příliš hustá, přidáme pár střiků citronové šťávy. Jakmile se olej zcela vstřebá, vmícháme do omáčky zbývající citronovou šťávu a po špetce soli a pepře. Nakonec vmícháme 2 lžíce propasírovaných rajčat a kostičky papriky.
 - 
                                3
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm rybí plátky po obou stranách lehce do zlatova. Osolíme je a opepříme a horké podáváme s připravenou omáčkou v omáčníku zvlášť.