Římské fazole
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 300 g Květák
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 300 g Ciabatta
- 300 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 1 ks Salát římský
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1262 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 532.1 mg
- Vláknina 9892.5 mg
- Vitamín A 9892.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozdělíme na růžičky a necháme blanšírovat v mírně osolené vodě asi 3 minuty. Roztrháme salát, necháme okapat růžičky květáku a smícháme se salátem a olivovým olejem.
-
2
Slaninu na pánvi bez tuku osmažíme, fazole necháme v sítu okapat.
-
3
Opereme, do sucha otřepeme a nasekáme bazalku. Fazole s bazalkou přidáme ke slanině. Přidáme salát a květák, promícháme a necháme asi 2 minuty prohřívat ve směsi. Ochutíme pepřem a octem.
-
4
Nakrájíme chléb na krajíce a potřeme sezamovým olejem. Bez přidání tuku orestujeme na pánvi. Servírujeme společně se salátem.