Čekankové puky se sázenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 514.7 mg
 - Draslík 598.8 mg
 - Vláknina 12633.8 mg
 - Vitamín A 12633.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekankové puky očistíme a spodní stonek seřízneme.
 - 
                                2
Čekanku nakrájíme na kolečka a vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
 - 
                                3
Pokličku odstraníme, čekanku rozdělíme na kopečky a na každý rozklepneme vejce. Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a vejce necháme srazit.
 - 
                                4
Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.