Severočeský vepřový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 142.6 mg
 - Draslík 769.1 mg
 - Vláknina 1897.3 mg
 - Vitamín A 1897.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Klobásu také rozkrájíme na kolečka a slaninu na tenké kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme v misce se solí.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky, které opepříme, potřeme česnekem se solí a olejem, vložíme do mísy a necháme v chladu marinovat. Během marinování občas promícháme.
 - 
                                3
Marinované kousky masa napichujeme střídavě se slaninou a kolečky cibule a klobásy na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm prudce osmažíme ze všech stran, pak oheň zmírníme a dopečeme je.