Sázená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 627 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 502.7 mg
 - Draslík 155.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme máslo, lehce vklepneme vejce tak, aby se žloutky neroztekly do bílků a zůstaly neporušené uprostřed. Bílky osolíme a zahříváme na malém plameni. Bílky musí ztuhnout a žloutky jsou polotekuté.
 - 
                                2
Hotová vejce opatrně vyjmeme kulatým nožem nebo špachtlí a přendáme na talíře.