Jablka v sezamovém těstíčku
Suroviny
- 3 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
 - 3 polévková lžíce Sirup javorový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 220 mg
 - Vláknina 6619.6 mg
 - Vitamín A 6619.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka oloupeme, jadřince vypíchneme a nakrájíme 2 cm plátky. Okamžitě je pokapeme citronovou šťávou, aby neztmavly. Pak je posypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem.
 - 
                                2
V míse si promícháme mouku se sezamovými semínky, přidáme vyšlehané vajíčko, perlivou vodu, sůl a vymícháme těstíčko.
 - 
                                3
Ve woku si rozpálíme olej. Plátky jablek obalíme v těstíčku a osmažíme je na oleji dozlatova, vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby odkapaly.
 - 
                                4
Podáváme je pokapané javorovým sirupem.