Zbojnická čočková polévka
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 30 g Brambory
 - 30 g Kedlubna
 - 175 g Čočka červená
 - 50 g Mrkev kořen
 - 120 g Klobása Dunajská
 - 3 g Česnek
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1088 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 234 mg
 - Vláknina 7606.3 mg
 - Vitamín A 7606.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.
 - 
                                3
Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.
 - 
                                4
Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.
 - 
                                5
Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.