Osvěžující polévka z angreštu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 708.5 mg
 - Vláknina 31800 mg
 - Vitamín A 31800 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 414.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nepřezrálý angrešt (1kg) očistíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do 0.5 l vody. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Agrešt vaříme asi 15 minut, když je rozvařený, tak angrešt scedíme a prolisujeme do druhého hrnce. Přilijeme 2 dl vody, přimícháme podle chuti cukr, sůl, citronovou kůru, potom přilijeme 2 dl mléka a 1.5 dl smetany. Za stálého míchání přidáme 0.5 dl smetany, ve které jsme rozmíchali maizenu. Polévku zahustíme, povaříme ji 1-2 minuty a odstavíme.
 - 
                                2
Angreštovou polévku podáváme studenou, je osvěžující v horkých dnech.