Dušená pohanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 73 mg
 - Vláknina 1700 mg
 - Vitamín A 1700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku spaříme vroucí vodou a propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme pohanku a zalijeme ji dvojnásobným objemem vody. Osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme 15-20 minut. Nemícháme, aby zrnka zůstala celá.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k masu.