Brambory se sýrem raclette
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1807.8 mg
 - Vláknina 21914.8 mg
 - Vitamín A 21914.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory buď uvaříme v osolené vodě doměkka nebo upečeme v troubě. Měkké brambory oloupáme, máme-li nové brambory neloupáme je, ohříváme je na vrchní desce rakletovače, nebo jinde v teple.
 - 
                                2
Plátky sýra roztavíme v pánvičkách rakletovače. Nemáme-li rakletovač, použijeme pánev, ohnivzdorný talíř nebo zapékací misku, které dáme do zahřáté trouby a sýr rozpustíme přímo na bramborách. Rozpouštíme-li sýr v rakletovači, brambory pak rozkrájíme a na nahřátých talířích přelijeme sýrem, nebo smáčíme v pánvičkách. Dosolíme, dopepříme či jinak okořeníme podle chuti. Můžeme přidat nakládanou cibulku, okurčičku ...