Celerové řízky s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1338 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 134.2 mg
 - Draslík 731.8 mg
 - Vláknina 8665 mg
 - Vitamín A 8665 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celerovou bulvu očistíme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do slané vroucí vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Mleté maso osolíme, opepříme a celerové plátky masem obalíme. Nyní rozkvedláme vejce s trochou mléka, řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.