Dýňové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1360 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme semínka. Předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Obě půlky položíme rozříznutou částí na papír. Pečeme asi hodinu, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí. To bude přibližně za hodinu.
 - 
                                2
Z vychladlé dýně (abychom ji udrželi v rukou), vydlabeme dužinu, pokrájenou rozmixujeme na kaši, tu vložíme do velkého síta. Síto s dýňovým pyré zavěsíme nad velkou mísu tak, aby se jejího dna nedotýkalo. Dýňové pyré necháme v sítu přes noc v chladničce. Druhý den ho použijeme podle potřeby.